ט"ו בשבט הגיע ואת בהיריון! יש לטבע כ"כ הרבה מתנות לתת לך, והנה כמה מאלו שאני הכי אוהבת שריכזתי לכן פה בפוסט מיוחד לחג המקסים הזה:
תמרים
תמרים תמיד נחשבו כבעלי סגולות הרגעה ברפואה המסורתית (תשאלו את הרמב"ם), וכמה מחקרים עדכניים מצאו שאכילת תמרים יכולה לשפר את מהלך הלידה ולהקל עליה! שתי המטא-אנליזות שפורסמו בשנים האחרונות מצאו שנשים שצרכו תמרים הגיעו ללידה עם פתיחה גדולה יותר בכ-1 ס"מ בממוצע ונזקקו לפחות זירוזים מנשים שלא צרכו תמרים. צריכת תמרים היתה קשורה גם בשלב לנטנטי ושלב שני קצרים יותר. אז אלא אם את סכרתית, הכניסי תמרים לתזונה היומיומית שלך (אין מינון מדוייק אך בין 1-3 זו המנה המומלצת ליום).
טיפ מיוחד: הכיני כדורי תמרים והקפיאי, תוכלי להוציא מהמקפיא כדור ביום, גם תרגישי שאת עושה משהו עבור הלידה שלך וגם תהני מחטיף טעים!
עלי פטל אדום
גם עלי פטל אדום נמצאים בשימוש של מיילדות ברפואה המסורתית במשך שנים, אך בניגוד למה שמקובל לחשוב עליהם, עלי תה פטל אדום אינם משמשים לזירוז לידה! אז למה בכל זאת כדאי? דווקא כדי לשפר את זרימת הדם אל הרחם ולסייע לסיבי הרחם להתארגן בצורה יעילה יותר בזמן הצירים.
עלי פטל אדום עשירים בויטמינים ואנטי-אוקסידנטים כך שהם בריאים באופן כללי, ובנוסף הם מכילים פרקרין (Fraqrine), מרכיב אלקלואידי בעל השפעה ישירה על שרירים חלקים בגוף. יש מחקרים שמראים שצריכת עלי פטל אדום מסייעת בקיצור שלב השני של הלידה, מפחיתה סיכוי ללידה מכשירנית ועוזרת במניעת קרעים ספונטניים.
קקאו
טוב, אני לא חושבת שאני צריכה לשכנע אתכן לאכול שוקולד בכל מצב, היריון או לא, אבל בכל זאת כדאי שתדעו שקקאו עשיר מאוד בנוגדי חימצון, סידן וויטמין C. חוץ מזה הוא מכיל מגנזיום שמקל על כאבי צירים ובכלל כאבי שרירים בטרימסטר השלישי ועוזר לעצירות. בנוסף, קקאו מעלה רמות דופמין וסרטונין ולכן משפר את מצב הרוח והתחושה הכללית. חוץ מזה יש בו גם קפאין, אז לצד זה שהוא מעלה את רמות האנרגיה שימי לב לא לחרוג ממינון הקפאין המומלץ ביום בהיריון (150 מ"ג).
אז מה הקאטצ'? עדיף לאכול שוקולד בעל לפחות 75% מוצקי קקאו… אז אם כבר, תכיני לעצמך משקה קקאו גולמי מחמם ומנחם – אני הייתי מביאה איתי תערובת ללידות להכין ליולדות לפי המתכון המושלם של גילה רונאל המורה שלי ♥
שיבולת שועל
טוב אני משוחדת כי דייסת שיבולת שועל זו ארוחת הבוקר שלי כל יום, אבל באמת שזה אחת המנות המזינות, המשביעות והמנחמות שיש. אפשר לשלב שיבולת שועל במגוון מאכלים, ואם בחרת לאכול דייסה (כמוני) תוכלי להכניס לדייסה מה שתרצי: זרעי צ'ייה שמכילים אומגה 3 ו-6, זרעי פשתן שגם עשירים באומגה 3 ועוזרים לעצירות, סילן (זה תמרים!) ושוקולד (זה קקאו!), ושלל אגוזים, פירות (פירות יער זה מושלם) ותוספות שאת אוהבת. את בעצם מכינה לעצמך קערת אנרגיה מזינה ובריאה מהטבע.
טיפ ממני: הדרך הכי קלה ופשוטה להכין דייסה זה במיקרו! אני לוקחת 3 כפות שיבולת שועל בקערה, ממלאת מים עד לכיסוי ומכניסה לדקה במיקרו. לכמות גדולה יותר של מים שימי דקה וחצי, אם בחרת להכניס את התוספות לפני החימום אז גם הייתי מוסיפה קצת זמן (זהירות שלא יגלוש, תשמרי על הדייסה שלך
)