אחד החסרונות המרכזיים של לידה עם אפידורל הוא היעדר התנועה. לידה היא תהליך שמחייב תנועה, בעיקר תנועה אנכית. היולדת זזה עם הגוף שלה, מרגישה את הצירים וככל שהלידה מתקדמת ניתן לראות את התנועה שלה משתנה, יותר רוכנת קדימה, יותר נעזרת בכוח הכבידה.
כדי שתינוק יעבור באגן בדרכו להיוולד, עליו להיכנס בצורה האופטימאלית ביותר ולהתבסס נכון. התינוקת שלך עובדת מאוד מאוד קשה במהלך הלידה לבסס את עצמה נכון באגן ולהתברג בתעלת הלידה בצורה שתבטיח לה יציאה טובה.
אבל מה קורה בזמן אפידורל? התינוק ממשיך לעבוד, ממש לנסות להתברג הכי טוב שהוא יכול, אבל פתאום אמא פחות עוזרת לו, פחות מניעה את האגן, שוכבת אחורה על הגב, מה שמקשה עליו לרדת נמוך יותר לתוך האגן.
הרבה פעמים נשים לוקחות אפידורל והלידה פתאום לא מתקדמת. הצירים נעשים יותר רחוקים אחד מהשני, והפתיחה ממאנת לגדול.
קיבלת אפידורל? עכשיו תתחילי לעבוד!
עכשיו שהאפידורל מאפשר לך רגע להסדיר את הנשימה, להתאושש מתחושת הצירים ולנוח קצת, את יכולה להיות בתנועה ולעזור לתינוקת שלך להתברג בתעלת הלידה ולבסס את הראש שלה!
היום ברוב בתי החולים בישראל נהוג לתת אפידורל שמאפשר ליולדת תחושה מסוימת ברגליים. אם את לא בטוחה לגבי מה שמקובל היכן שאת נמצאת בקשי מהמרדים שייתן לך מינון נמוך שיעמעם את הכאב אבל לא את התחושה ברגליים.
אחרי שהחומר התפשט את כבר יכולה לזוז על המיטה כאוות נפשך (כמובן תוך הקשבה להנחיות של המיילדת והצוות הרפואי):
את יכולה להיות על הצד ולעשות סיבובי מפרק ירך (רק עם עזרה כמובן כי אין לך באמת שליטה על תנועת הרגליים).
את יכולה להישען על גב המיטה בעמידת שש ולעשות סיבובי אגן.
את יכולה לשבת על המיטה, להישען על הבר ולרקוד עם האגן.
פחמימות או לא להיות
ליולדות שלי אני מביאה איתי את הפיתה, שהופכת גם לידה עם אפידורל ללידה פעילה! הפיתה היא למעשה מעין כדור פיזיו מוקטן, שניתן לשבת עליו ולעשות סיבובי אגן ממש כמו על כדור.
כך היולדת גם נעזרת בכוח הכבידה ויושבת בתנוחה אנכית, גם נוח לה לעשות סיבובי אגן שעוזרים לתינוקת להתברג בתעלת הלידה וגם נמנע ממנה כאב הצירים הודות לאלחוש האפידורלי.
אז בין אם בחרת בלידה לא מאולחשת או באפידורל, מה שחשוב הוא שתמשיכי להניע את הגוף שלך בתנועות שיסייעו לתינוק שלך להתברג באגן ולגוף שלך לייצר צירים אפקטיביים מקדמי לידה. גם עם אפידורל אפשר למצוא המון דרכים יצירתיות לאפשר לך תנועה ולא לתקוע את הלידה עקב שכיבה סטאטית על הגב או על הצד.
אם יש לך שאלות או הערות את תמיד מוזמנת לכתוב תגובה על הפוסט!